Money.plFirmaGrupa pl.soc.prawo

skad zalatwic budke gastronomiczna?

poprzedni wątek | następny wątek pl.biznes
2006-03-27 16:27 skad zalatwic budke gastronomiczna? Paweł T.
WItam,
Czy ma ktos doswiadczenie skad mozna kupic budke gastronomiczna tego typu
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1001105 (przepraszam za dlugi
link TinyUrl chwilowo nieczynne:) ) I czy trzeba sie liczyc z kosztem 10k
tak jak w tym przypadku czy udaje sie czasem taniej? Prosze o rade i
pozdrawiam.

Pawel T.

2006-03-27 18:12 Re: skad zalatwic budke gastronomiczna? |
Paweł T. napisał(a):
> WItam,
> Czy ma ktos doswiadczenie skad mozna kupic budke gastronomiczna tego typu
> http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1001105 (przepraszam za dlugi
> link TinyUrl chwilowo nieczynne:) ) I czy trzeba sie liczyc z kosztem 10k
> tak jak w tym przypadku czy udaje sie czasem taniej? Prosze o rade i
> pozdrawiam.

czesc


tez wlasnie sie noszę z otworzeniem gastronomii, i przegladam dwa podane
mi tu adresy

http://gastrona.pl/
http://www.hamburger.pl/

i mam pytanie (szukam ale nie moge znalezc): jakie są marże na powiedzmy
hamburgerze? Taki zwykly hamburger: bulka, kotlet, troche wazym i
keczup. Jaki jest koszt zakupu produktow w przeliczeniu na jeden
hamburger? Ktos podpowie?

--
body {
name: '||';
visit: url('http://www.vivamozilla.civ.pl');
blog: url('http://onrad.moblog.pl/');
}
2006-03-27 21:28 Re: skad zalatwic budke gastronomiczna? adekus
> i mam pytanie (szukam ale nie moge znalezc): jakie są marże na powiedzmy
> hamburgerze? Taki zwykly hamburger: bulka, kotlet, troche wazym i keczup.
> Jaki jest koszt zakupu produktow w przeliczeniu na jeden hamburger? Ktos
> podpowie?

Marze są duże w tego typu dzialanosci.
Najlepiej widac to na frytkach.
U dostawcy, ktory dowozi towar do punktu opakowanie gastronomiczne frytek
(2.5 kg) kosztuje ok.16 zł z VAT. Mam na mysli dobre frytki tzw. fast fried
czyli juz podpieczone i zamrozone od Farm Frites albo McCain.
Takie robi sie najszybciej, a klient nie lubi czekac.
100 gram kosztuje wiec ok.64 groszy. Dodając do tego koszt frytury, energii
na przechowanie w zamrazarce i przygotowanie, amortyzacji sprzetu (choc
jesli bedziesz mial obroty to i zamrazarke i frytownice mozesz dostac od
dostawcy) i opakowanie jednorazowe koszt przygotowania porcji frytek 100g
wychodzi ok.1 PLN.
A rzadko widze w gastronomii frytke tanszą niz 3 PLN za 100g.

Z innymi produktami tego typu jest podobnie.

Pozdrawiam
_________________________
BN
www.adekus.pl
www.adekus.pl/ kh

www.stowarzyszenie-pomoc.az.pl/jeden_procent.html

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.biznes
2006-03-27 21:45 Re: skad zalatwic budke gastronomiczna? |
Bartek napisał(a):
>> i mam pytanie (szukam ale nie moge znalezc): jakie są marże na
>> powiedzmy hamburgerze? Taki zwykly hamburger: bulka, kotlet, troche
>> wazym i keczup. Jaki jest koszt zakupu produktow w przeliczeniu na
>> jeden hamburger? Ktos podpowie?
>
> Marze są duże w tego typu dzialanosci.
> Najlepiej widac to na frytkach.
> U dostawcy, ktory dowozi towar do punktu opakowanie gastronomiczne
> frytek (2.5 kg) kosztuje ok.16 zł z VAT. Mam na mysli dobre frytki tzw.
> fast fried czyli juz podpieczone i zamrozone od Farm Frites albo McCain.
> Takie robi sie najszybciej, a klient nie lubi czekac.
> 100 gram kosztuje wiec ok.64 groszy. Dodając do tego koszt frytury,
> energii na przechowanie w zamrazarce i przygotowanie, amortyzacji
> sprzetu (choc jesli bedziesz mial obroty to i zamrazarke i frytownice
> mozesz dostac od dostawcy) i opakowanie jednorazowe koszt przygotowania
> porcji frytek 100g wychodzi ok.1 PLN.
> A rzadko widze w gastronomii frytke tanszą niz 3 PLN za 100g.
>
> Z innymi produktami tego typu jest podobnie.

dzieki za swietna odpowiedz!

--
body {
name: '||';
visit: url('http://www.vivamozilla.civ.pl');
blog: url('http://onrad.moblog.pl/');
}
2006-03-27 21:57 Re: skad zalatwic budke gastronomiczna? Bartek
>>> i mam pytanie (szukam ale nie moge znalezc): jakie są marże na powiedzmy
>>> hamburgerze? Taki zwykly hamburger: bulka, kotlet, troche wazym i
>>> keczup. Jaki jest koszt zakupu produktow w przeliczeniu na jeden
>>> hamburger? Ktos podpowie?
>>
>> Marze są duże w tego typu dzialanosci.
>> Najlepiej widac to na frytkach.
>> U dostawcy, ktory dowozi towar do punktu opakowanie gastronomiczne frytek
>> (2.5 kg) kosztuje ok.16 zł z VAT. Mam na mysli dobre frytki tzw. fast
>> fried czyli juz podpieczone i zamrozone od Farm Frites albo McCain.
>> Takie robi sie najszybciej, a klient nie lubi czekac.
>> 100 gram kosztuje wiec ok.64 groszy. Dodając do tego koszt frytury,
>> energii na przechowanie w zamrazarce i przygotowanie, amortyzacji sprzetu
>> (choc jesli bedziesz mial obroty to i zamrazarke i frytownice mozesz
>> dostac od dostawcy) i opakowanie jednorazowe koszt przygotowania porcji
>> frytek 100g wychodzi ok.1 PLN.
>> A rzadko widze w gastronomii frytke tanszą niz 3 PLN za 100g.
>>
>> Z innymi produktami tego typu jest podobnie.
>
> dzieki za swietna odpowiedz!

Ale zeby nie bylo tak pieknie caly czas.
Gastronomia zwlaszcza mala to biznes typowo sezonowy i zarobic mozna tylko
zazwyczaj od maja do wrzesnia. Potem to juz moze byc gorzej.


2006-03-27 22:06 Re: skad zalatwic budke gastronomiczna? |
Bartek napisał(a):
>>>> i mam pytanie (szukam ale nie moge znalezc): jakie są marże na powiedzmy
>>>> hamburgerze? Taki zwykly hamburger: bulka, kotlet, troche wazym i
>>>> keczup. Jaki jest koszt zakupu produktow w przeliczeniu na jeden
>>>> hamburger? Ktos podpowie?
>>> Marze są duże w tego typu dzialanosci.
>>> Najlepiej widac to na frytkach.
>>> U dostawcy, ktory dowozi towar do punktu opakowanie gastronomiczne frytek
>>> (2.5 kg) kosztuje ok.16 zł z VAT. Mam na mysli dobre frytki tzw. fast
>>> fried czyli juz podpieczone i zamrozone od Farm Frites albo McCain.
>>> Takie robi sie najszybciej, a klient nie lubi czekac.
>>> 100 gram kosztuje wiec ok.64 groszy. Dodając do tego koszt frytury,
>>> energii na przechowanie w zamrazarce i przygotowanie, amortyzacji sprzetu
>>> (choc jesli bedziesz mial obroty to i zamrazarke i frytownice mozesz
>>> dostac od dostawcy) i opakowanie jednorazowe koszt przygotowania porcji
>>> frytek 100g wychodzi ok.1 PLN.
>>> A rzadko widze w gastronomii frytke tanszą niz 3 PLN za 100g.
>>>
>>> Z innymi produktami tego typu jest podobnie.
>> dzieki za swietna odpowiedz!
>
> Ale zeby nie bylo tak pieknie caly czas.
> Gastronomia zwlaszcza mala to biznes typowo sezonowy i zarobic mozna tylko
> zazwyczaj od maja do wrzesnia. Potem to juz moze byc gorzej.

no to sie musze spieszyc z debiutem ;)


--
body {
name: '||';
visit: url('http://www.vivamozilla.civ.pl');
blog: url('http://onrad.moblog.pl/');
}
2006-03-27 22:09 Re: skad zalatwic budke gastronomiczna? azor

Użytkownik "Bartek" napisał w wiadomości
news:e09g2t$lbl$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>>> i mam pytanie (szukam ale nie moge znalezc): jakie są marże na
>>>> powiedzmy hamburgerze? Taki zwykly hamburger: bulka, kotlet, troche
>>>> wazym i keczup. Jaki jest koszt zakupu produktow w przeliczeniu na
>>>> jeden hamburger? Ktos podpowie?
>>>
>>> Marze są duże w tego typu dzialanosci.
>>> Najlepiej widac to na frytkach.
>>> U dostawcy, ktory dowozi towar do punktu opakowanie gastronomiczne
>>> frytek (2.5 kg) kosztuje ok.16 zł z VAT. Mam na mysli dobre frytki tzw.
>>> fast fried czyli juz podpieczone i zamrozone od Farm Frites albo McCain.
>>> Takie robi sie najszybciej, a klient nie lubi czekac.
>>> 100 gram kosztuje wiec ok.64 groszy. Dodając do tego koszt frytury,
>>> energii na przechowanie w zamrazarce i przygotowanie, amortyzacji
>>> sprzetu (choc jesli bedziesz mial obroty to i zamrazarke i frytownice
>>> mozesz dostac od dostawcy) i opakowanie jednorazowe koszt przygotowania
>>> porcji frytek 100g wychodzi ok.1 PLN.
>>> A rzadko widze w gastronomii frytke tanszą niz 3 PLN za 100g.
>>>
>>> Z innymi produktami tego typu jest podobnie.
>>
>> dzieki za swietna odpowiedz!
>
> Ale zeby nie bylo tak pieknie caly czas.
> Gastronomia zwlaszcza mala to biznes typowo sezonowy i zarobic mozna tylko
> zazwyczaj od maja do wrzesnia. Potem to juz moze byc gorzej.
>
>

Przy akademiku to odwrotnie. obrót od września do czerwca

pozdrawiam mniammmniam

2006-03-27 22:29 Re: skad zalatwic budke gastronomiczna? scream
Dnia Mon, 27 Mar 2006 21:57:22 +0200, Bartek napisał(a):

> Gastronomia zwlaszcza mala to biznes typowo sezonowy i zarobic mozna tylko
> zazwyczaj od maja do wrzesnia. Potem to juz moze byc gorzej.

Taka mała budka tuż obok mnie ma ruch przez cały rok. Bardzo często są
kolejki. Asortyment - głównie frytki, zapiekanki i kurczaki z rożna (12 zł
za całego, ale są naprawdę bdb i nie takie maluchy jak czasami się
spotyka). Do tego mają świeże sałatki i napoje (ale nie piwo). Obok budki
jest sklep (Biedronka) a więc i parking, co jest dużym plusem. Większość
klientów z tego co widzę stanowią taksówkarze, policja, pracownicy firm
ochroniarskich, itp. Budka działa już chyba ze 2 lata i raczej nigdy nie ma
tam zastoju :))

--
best regards,
scream (at)w.pl
Samobójcy są arystokracją wśród umarłych.
2006-03-27 23:23 Re: skad zalatwic budke gastronomiczna? Ryz

>
>> Gastronomia zwlaszcza mala to biznes typowo sezonowy i zarobic mozna
>> tylko
>> zazwyczaj od maja do wrzesnia. Potem to juz moze byc gorzej.
>
> Taka mała budka tuż obok mnie ma ruch przez cały rok. Bardzo często są
> kolejki. Asortyment - głównie frytki, zapiekanki i kurczaki z rożna (12 zł
> za całego, ale są naprawdę bdb i nie takie maluchy jak czasami się
> spotyka). Do tego mają świeże sałatki i napoje (ale nie piwo). Obok budki
> jest sklep (Biedronka) a więc i parking, co jest dużym plusem. Większość
> klientów z tego co widzę stanowią taksówkarze, policja, pracownicy firm
> ochroniarskich, itp. Budka działa już chyba ze 2 lata i raczej nigdy nie
> ma
> tam zastoju :))
>
Jesli ktos jest zainteresowany zakupem takiej budki to zapraszam na priv.
Tak sie sklada, ze od dluzszego czasu staram sie cos takiego sprzedac i nie
ma zainteresowania.

Pozdrawiam

Ryz

2006-03-28 00:29 Re: skad zalatwic budke gastronomiczna? Paweł T.

Użytkownik "azor" napisał w
> Przy akademiku to odwrotnie. obrót od września do czerwca

Ja planuje wlasnie otworzyc taki punkt lokalizacja wysmienita - 2 najwieksze
wydzialy uniwersytetu w promieniu 100m + 2akademiki w promieniu 50m. Chociaz
na wydzialach sa bufety to ceny skandaliczne a i porcje male wiec mysle ze
by sie krecilo.Czy taki interes oplaca sie rozkrecac z kims (mysle o
wpsolniku) czy mozna osiagnac jakis wymierny zysk z takiej spolki? Jakie
czynniki poza typowo marketingowymi nalezy brac po uwage przy otwieraniu
takiej dzialalnosci? Chetnie poznan doswiadczenia kogos kto juz taka
dzialalnosc prowadzil.

Pozdrawiam
Pawel T.

nowsze 1 2 3

Podobne dyskusje

Tytuł Autor Data

Skad wziac 100 tys zl na DG ?

chemoselektywny 2006-02-11 20:06

skad zalatwic budke gastronomiczna?

Paweł T. 2006-03-27 16:27

Kuchnia gastronomiczna sprzedam (Allegro)

Diamante 2006-09-03 14:44

Skad towar?

Marcin 2007-03-08 04:28

skad dofinansowanie?

Pabl 2007-06-27 19:10

Skad wziasc brakujace srodki na wykonanie inwestycji?

mel 2007-06-28 12:46