poprzedni wątek | następny wątek | pl.biznes |
2006-03-27 16:27 | skad zalatwic budke gastronomiczna? | Paweł T. |
WItam, Czy ma ktos doswiadczenie skad mozna kupic budke gastronomiczna tego typu http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1001105 (przepraszam za dlugi link TinyUrl chwilowo nieczynne:) ) I czy trzeba sie liczyc z kosztem 10k tak jak w tym przypadku czy udaje sie czasem taniej? Prosze o rade i pozdrawiam. Pawel T. |
2006-03-27 18:12 | Re: skad zalatwic budke gastronomiczna? | | |
Paweł T. napisał(a): > WItam, > Czy ma ktos doswiadczenie skad mozna kupic budke gastronomiczna tego typu > http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1001105 (przepraszam za dlugi > link TinyUrl chwilowo nieczynne:) ) I czy trzeba sie liczyc z kosztem 10k > tak jak w tym przypadku czy udaje sie czasem taniej? Prosze o rade i > pozdrawiam. czesc tez wlasnie sie noszę z otworzeniem gastronomii, i przegladam dwa podane mi tu adresy http://gastrona.pl/ http://www.hamburger.pl/ i mam pytanie (szukam ale nie moge znalezc): jakie są marże na powiedzmy hamburgerze? Taki zwykly hamburger: bulka, kotlet, troche wazym i keczup. Jaki jest koszt zakupu produktow w przeliczeniu na jeden hamburger? Ktos podpowie? -- body { name: '| visit: url('http://www.vivamozilla.civ.pl'); blog: url('http://onrad.moblog.pl/'); } |
||
2006-03-27 21:28 | Re: skad zalatwic budke gastronomiczna? | adekus |
> i mam pytanie (szukam ale nie moge znalezc): jakie są marże na powiedzmy > hamburgerze? Taki zwykly hamburger: bulka, kotlet, troche wazym i keczup. > Jaki jest koszt zakupu produktow w przeliczeniu na jeden hamburger? Ktos > podpowie? Marze są duże w tego typu dzialanosci. Najlepiej widac to na frytkach. U dostawcy, ktory dowozi towar do punktu opakowanie gastronomiczne frytek (2.5 kg) kosztuje ok.16 zł z VAT. Mam na mysli dobre frytki tzw. fast fried czyli juz podpieczone i zamrozone od Farm Frites albo McCain. Takie robi sie najszybciej, a klient nie lubi czekac. 100 gram kosztuje wiec ok.64 groszy. Dodając do tego koszt frytury, energii na przechowanie w zamrazarce i przygotowanie, amortyzacji sprzetu (choc jesli bedziesz mial obroty to i zamrazarke i frytownice mozesz dostac od dostawcy) i opakowanie jednorazowe koszt przygotowania porcji frytek 100g wychodzi ok.1 PLN. A rzadko widze w gastronomii frytke tanszą niz 3 PLN za 100g. Z innymi produktami tego typu jest podobnie. Pozdrawiam _________________________ BN www.adekus.pl www.adekus.pl/ kh www.stowarzyszenie-pomoc.az.pl/jeden_procent.html -- Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.biznes |
||
2006-03-27 21:45 | Re: skad zalatwic budke gastronomiczna? | | |
Bartek napisał(a): >> i mam pytanie (szukam ale nie moge znalezc): jakie są marże na >> powiedzmy hamburgerze? Taki zwykly hamburger: bulka, kotlet, troche >> wazym i keczup. Jaki jest koszt zakupu produktow w przeliczeniu na >> jeden hamburger? Ktos podpowie? > > Marze są duże w tego typu dzialanosci. > Najlepiej widac to na frytkach. > U dostawcy, ktory dowozi towar do punktu opakowanie gastronomiczne > frytek (2.5 kg) kosztuje ok.16 zł z VAT. Mam na mysli dobre frytki tzw. > fast fried czyli juz podpieczone i zamrozone od Farm Frites albo McCain. > Takie robi sie najszybciej, a klient nie lubi czekac. > 100 gram kosztuje wiec ok.64 groszy. Dodając do tego koszt frytury, > energii na przechowanie w zamrazarce i przygotowanie, amortyzacji > sprzetu (choc jesli bedziesz mial obroty to i zamrazarke i frytownice > mozesz dostac od dostawcy) i opakowanie jednorazowe koszt przygotowania > porcji frytek 100g wychodzi ok.1 PLN. > A rzadko widze w gastronomii frytke tanszą niz 3 PLN za 100g. > > Z innymi produktami tego typu jest podobnie. dzieki za swietna odpowiedz! -- body { name: '| visit: url('http://www.vivamozilla.civ.pl'); blog: url('http://onrad.moblog.pl/'); } |
||
2006-03-27 21:57 | Re: skad zalatwic budke gastronomiczna? | Bartek |
>>> i mam pytanie (szukam ale nie moge znalezc): jakie są marże na powiedzmy >>> hamburgerze? Taki zwykly hamburger: bulka, kotlet, troche wazym i >>> keczup. Jaki jest koszt zakupu produktow w przeliczeniu na jeden >>> hamburger? Ktos podpowie? >> >> Marze są duże w tego typu dzialanosci. >> Najlepiej widac to na frytkach. >> U dostawcy, ktory dowozi towar do punktu opakowanie gastronomiczne frytek >> (2.5 kg) kosztuje ok.16 zł z VAT. Mam na mysli dobre frytki tzw. fast >> fried czyli juz podpieczone i zamrozone od Farm Frites albo McCain. >> Takie robi sie najszybciej, a klient nie lubi czekac. >> 100 gram kosztuje wiec ok.64 groszy. Dodając do tego koszt frytury, >> energii na przechowanie w zamrazarce i przygotowanie, amortyzacji sprzetu >> (choc jesli bedziesz mial obroty to i zamrazarke i frytownice mozesz >> dostac od dostawcy) i opakowanie jednorazowe koszt przygotowania porcji >> frytek 100g wychodzi ok.1 PLN. >> A rzadko widze w gastronomii frytke tanszą niz 3 PLN za 100g. >> >> Z innymi produktami tego typu jest podobnie. > > dzieki za swietna odpowiedz! Ale zeby nie bylo tak pieknie caly czas. Gastronomia zwlaszcza mala to biznes typowo sezonowy i zarobic mozna tylko zazwyczaj od maja do wrzesnia. Potem to juz moze byc gorzej. |
||
2006-03-27 22:06 | Re: skad zalatwic budke gastronomiczna? | | |
Bartek napisał(a): >>>> i mam pytanie (szukam ale nie moge znalezc): jakie są marże na powiedzmy >>>> hamburgerze? Taki zwykly hamburger: bulka, kotlet, troche wazym i >>>> keczup. Jaki jest koszt zakupu produktow w przeliczeniu na jeden >>>> hamburger? Ktos podpowie? >>> Marze są duże w tego typu dzialanosci. >>> Najlepiej widac to na frytkach. >>> U dostawcy, ktory dowozi towar do punktu opakowanie gastronomiczne frytek >>> (2.5 kg) kosztuje ok.16 zł z VAT. Mam na mysli dobre frytki tzw. fast >>> fried czyli juz podpieczone i zamrozone od Farm Frites albo McCain. >>> Takie robi sie najszybciej, a klient nie lubi czekac. >>> 100 gram kosztuje wiec ok.64 groszy. Dodając do tego koszt frytury, >>> energii na przechowanie w zamrazarce i przygotowanie, amortyzacji sprzetu >>> (choc jesli bedziesz mial obroty to i zamrazarke i frytownice mozesz >>> dostac od dostawcy) i opakowanie jednorazowe koszt przygotowania porcji >>> frytek 100g wychodzi ok.1 PLN. >>> A rzadko widze w gastronomii frytke tanszą niz 3 PLN za 100g. >>> >>> Z innymi produktami tego typu jest podobnie. >> dzieki za swietna odpowiedz! > > Ale zeby nie bylo tak pieknie caly czas. > Gastronomia zwlaszcza mala to biznes typowo sezonowy i zarobic mozna tylko > zazwyczaj od maja do wrzesnia. Potem to juz moze byc gorzej. no to sie musze spieszyc z debiutem ;) -- body { name: '| visit: url('http://www.vivamozilla.civ.pl'); blog: url('http://onrad.moblog.pl/'); } |
||
2006-03-27 22:09 | Re: skad zalatwic budke gastronomiczna? | azor |
Użytkownik "Bartek" news:e09g2t$lbl$1@atlantis.news.tpi.pl... >>>> i mam pytanie (szukam ale nie moge znalezc): jakie są marże na >>>> powiedzmy hamburgerze? Taki zwykly hamburger: bulka, kotlet, troche >>>> wazym i keczup. Jaki jest koszt zakupu produktow w przeliczeniu na >>>> jeden hamburger? Ktos podpowie? >>> >>> Marze są duże w tego typu dzialanosci. >>> Najlepiej widac to na frytkach. >>> U dostawcy, ktory dowozi towar do punktu opakowanie gastronomiczne >>> frytek (2.5 kg) kosztuje ok.16 zł z VAT. Mam na mysli dobre frytki tzw. >>> fast fried czyli juz podpieczone i zamrozone od Farm Frites albo McCain. >>> Takie robi sie najszybciej, a klient nie lubi czekac. >>> 100 gram kosztuje wiec ok.64 groszy. Dodając do tego koszt frytury, >>> energii na przechowanie w zamrazarce i przygotowanie, amortyzacji >>> sprzetu (choc jesli bedziesz mial obroty to i zamrazarke i frytownice >>> mozesz dostac od dostawcy) i opakowanie jednorazowe koszt przygotowania >>> porcji frytek 100g wychodzi ok.1 PLN. >>> A rzadko widze w gastronomii frytke tanszą niz 3 PLN za 100g. >>> >>> Z innymi produktami tego typu jest podobnie. >> >> dzieki za swietna odpowiedz! > > Ale zeby nie bylo tak pieknie caly czas. > Gastronomia zwlaszcza mala to biznes typowo sezonowy i zarobic mozna tylko > zazwyczaj od maja do wrzesnia. Potem to juz moze byc gorzej. > > Przy akademiku to odwrotnie. obrót od września do czerwca pozdrawiam mniammmniam |
||
2006-03-27 22:29 | Re: skad zalatwic budke gastronomiczna? | scream |
Dnia Mon, 27 Mar 2006 21:57:22 +0200, Bartek napisał(a): > Gastronomia zwlaszcza mala to biznes typowo sezonowy i zarobic mozna tylko > zazwyczaj od maja do wrzesnia. Potem to juz moze byc gorzej. Taka mała budka tuż obok mnie ma ruch przez cały rok. Bardzo często są kolejki. Asortyment - głównie frytki, zapiekanki i kurczaki z rożna (12 zł za całego, ale są naprawdę bdb i nie takie maluchy jak czasami się spotyka). Do tego mają świeże sałatki i napoje (ale nie piwo). Obok budki jest sklep (Biedronka) a więc i parking, co jest dużym plusem. Większość klientów z tego co widzę stanowią taksówkarze, policja, pracownicy firm ochroniarskich, itp. Budka działa już chyba ze 2 lata i raczej nigdy nie ma tam zastoju :)) -- best regards, scream (at)w.pl Samobójcy są arystokracją wśród umarłych. |
||
2006-03-27 23:23 | Re: skad zalatwic budke gastronomiczna? | Ryz |
> >> Gastronomia zwlaszcza mala to biznes typowo sezonowy i zarobic mozna >> tylko >> zazwyczaj od maja do wrzesnia. Potem to juz moze byc gorzej. > > Taka mała budka tuż obok mnie ma ruch przez cały rok. Bardzo często są > kolejki. Asortyment - głównie frytki, zapiekanki i kurczaki z rożna (12 zł > za całego, ale są naprawdę bdb i nie takie maluchy jak czasami się > spotyka). Do tego mają świeże sałatki i napoje (ale nie piwo). Obok budki > jest sklep (Biedronka) a więc i parking, co jest dużym plusem. Większość > klientów z tego co widzę stanowią taksówkarze, policja, pracownicy firm > ochroniarskich, itp. Budka działa już chyba ze 2 lata i raczej nigdy nie > ma > tam zastoju :)) > Jesli ktos jest zainteresowany zakupem takiej budki to zapraszam na priv. Tak sie sklada, ze od dluzszego czasu staram sie cos takiego sprzedac i nie ma zainteresowania. Pozdrawiam Ryz |
||
2006-03-28 00:29 | Re: skad zalatwic budke gastronomiczna? | Paweł T. |
Użytkownik "azor" napisał w > Przy akademiku to odwrotnie. obrót od września do czerwca Ja planuje wlasnie otworzyc taki punkt lokalizacja wysmienita - 2 najwieksze wydzialy uniwersytetu w promieniu 100m + 2akademiki w promieniu 50m. Chociaz na wydzialach sa bufety to ceny skandaliczne a i porcje male wiec mysle ze by sie krecilo.Czy taki interes oplaca sie rozkrecac z kims (mysle o wpsolniku) czy mozna osiagnac jakis wymierny zysk z takiej spolki? Jakie czynniki poza typowo marketingowymi nalezy brac po uwage przy otwieraniu takiej dzialalnosci? Chetnie poznan doswiadczenia kogos kto juz taka dzialalnosc prowadzil. Pozdrawiam Pawel T. |
nowsze | 1 2 3 | starsze |
Tytuł | Autor | Data |
---|---|---|
Skad wziac 100 tys zl na DG ? |
chemoselektywny | 2006-02-11 20:06 |
skad zalatwic budke gastronomiczna? |
Paweł T. | 2006-03-27 16:27 |
Kuchnia gastronomiczna sprzedam (Allegro) |
Diamante | 2006-09-03 14:44 |
Skad towar? |
Marcin | 2007-03-08 04:28 |
skad dofinansowanie? |
Pabl | 2007-06-27 19:10 |
Skad wziasc brakujace srodki na wykonanie inwestycji? |
mel | 2007-06-28 12:46 |