Money.pl Firma Akty prawne

Dzienniki Ustaw

Dziennik Ustaw - rok 1995, nr 154, poz. 798

Dziennik Ustaw - rok 1995, nr 154, poz. 798

Wydany przez:Minister Finansów
Tytuł aktu:Rozporządzenie Ministra Finansów z dnia 27 grudnia 1995 r. w sprawie wykazu towarów dla celów poboru podatku od towarów i usług oraz podatku akcyzowego w imporcie.
Status aktu prawnego:Uchylony
Treść aktu prawnego:  pobierz treść dokumentu
Data wydania:1995-12-27
Data wejscia w życie:1996-01-01
Data obowiązywania:1996-01-01
Pełna treść dokumentu: Dziennik Ustaw - rok 1995, nr 154, poz. 798
Na podstawie art. 54 ust. 2 ustawy z dnia 8 stycznia 1993 r. o podatku od towarów i usług oraz o podatku akcyzowym (Dz. U. Nr 11, poz. 50, Nr 28, poz. 127 i Nr 129, poz. 599, z 1994 r. Nr 132, poz. 670 oraz z 1995 r. Nr 44, poz. 231 i Nr 142, poz. 702 i 703) zarządza się, co następuje:


§ 1. Określa się - dla celów poboru podatku od towarów i usług oraz podatku akcyzowego w imporcie - wykaz towarów wymienionych w załącznikach nr 1, 3, 5 i 6 do ustawy z dnia 8 stycznia 1993 r. o podatku od towarów i usług oraz o podatku akcyzowym (Dz. U. Nr 11, poz. 50, Nr 28, poz. 127 i Nr 129, poz. 599, z 1994 r. Nr 132, poz. 670 oraz z 1995 r. Nr 44, poz. 231 i Nr 142, poz. 702 i 703) w układzie odpowiadającym Polskiej Scalonej Nomenklaturze Towarowej Handlu Zagranicznego, w brzmieniu ustalonym w załącznikach nr 1-4 do rozporządzenia.

§ 2. Zmiana Polskiej Scalonej Nomenklatury Towarowej Handlu Zagranicznego po dniu 31 grudnia 1995 r. nie powoduje zmian w wysokości opodatkowania podatkiem od towarów i usług.

§ 3. Traci moc rozporządzenie Ministra Finansów z dnia 11 stycznia 1995 r. w sprawie wykazu towarów dla celów poboru podatku od towarów i usług oraz podatku akcyzowego w imporcie (Dz. U. Nr 3, poz. 14 i Nr 75, poz. 378).

§ 4. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 1996 r.

(Załączniki nr 1-4 do rozporządzenia stanowią oddzielny załącznik do niniejszego numeru)

ZAŁĄCZNIKI

ZAŁĄCZNIK Nr 1

WYKAZ TOWARÓW, KTÓRYCH PRZYWÓZ Z ZAGRANICY JEST ZWOLNIONY OD PODATKU
(określonych 9-cyfrowym kodem PCN)
 

Polecamy produkty dla firm

PRZYDATNE LINKI

Lp.
Po-
zy-
cja
Kod PCNWyszczególnienie
I.01010101Konie żywe, osły, muły i osłomuły:
   - Konie:
  0101 11 00 0- - Zwierzęta hodowlane czystej krwi
  0101 19- - Pozostałe:
  0101 19 10 0- - - Rzeźne
  0101 19 90 0- - - Pozostałe
  0101 20- Osły, muły i osłomuły:
  0101 20 10 0- - Osły
  0101 20 90 0- - Muły i osłomuły
 01020102Bydło żywe:
  0102 10- Zwierzęta hodowlane czystej krwi:
  0102 10 10 0
- - Jałówki (bydło płci żeńskiej, które nigdy nie
   miało cielaka)
  0102 10 30 0- - Krowy
  0102 10 90 0- - Pozostałe
  0102 90- Pozostałe:
   - - Gatunki domowe:
  0102 90 05 0- - - O masie nie przekraczającej 80 kg
   
- - - O masie powyżej 80 kg, ale nie
     przekraczającej 160 kg:
  0102 90 21 0- - - - Rzeźne
  0102 90 29 0- - - - Pozostałe
   
- - - O masie powyżej 160 kg, ale nie
     przekraczającej 300 kg:
  0102 90 41 0- - - - Rzeźne
  0102 90 49 0- - - - Pozostałe
   - - - O masie powyżej 300 kg:
   
- - - - Jałówki (bydło płci żeńskiej, które
       nigdy nie miało cielaka):
  0102 90 51 0- - - - - Rzeźne
  0102 90 59 0- - - - - Pozostałe
   - - - - Krowy:
  0102 90 61 0- - - - - Rzeźne
  0102 90 69 0- - - - - Pozostałe
   - - - - Pozostałe:
  0102 90 71 0- - - - - Rzeźne
  0102 90 79 0- - - - - Pozostałe
  0102 90 90 0- - Pozostałe
 01030103Trzoda chlewna żywa:
  0103 10 00 0- Zwierzęta hodowlane czystej krwi
   - Pozostałe:
  0103 91- - O masie poniżej 50 kg:
  0103 91 10 0- - - Gatunki domowe
  0103 91 90 0- - - Pozostałe
  0103 92- - O masie 50 kg lub większej:
   - - - Gatunki domowe:
  0103 92 11 0
- - - - Maciory mające prosiaki co najmniej raz,
       o masie 160 kg lub większej
  0103 92 19 0- - - - Pozostałe
  0103 92 90 0- - - Pozostałe
 01040104Owce i kozy żywe:
  0104 10- Owce:
  0104 10 10 0- - Zwierzęta hodowlane czystej krwi
   - - Pozostałe:
  0104 10 30 0- - - Jagnięta (do jednego roku życia)
  0104 10 80 0- - - Pozostałe
  0104 20- Kozy:
  0104 20 10 0- - Zwierzęta hodowlane czystej krwi
  0104 20 90 0- - Pozostałe
 01050105Drób domowy żywy - to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki:
   - O masie nie przekraczającej 185 g:
  0105 11- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus:
   
- - - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli
     w drugim i trzecim pokoleniu:
  0105 11 11 0- - - - Nioski
  0105 11 19 0- - - - Pozostałe
   - - - Pozostałe
  0105 11 91 0- - - - Nioski
  0105 11 99 0- - - - Pozostałe
  0105 12 00 0- - Indyki
  0105 19- - Pozostałe:
  0105 19 10 0- - - Gęsi
  0105 19 90 0- - - Kaczki i perliczki
   - Pozostałe:
  0105 92 00 0
- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie n
   nie przekraczającej 2000 g
  0105 93 00 0
- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie n
   powyżej 2000 g
  0105 99- - Pozostałe:
  0105 99 10 0- - - Kaczki
  0105 99 20 0- - - Gęsi
  0105 99 30 0- - - Indyki
  0105 99 50 0- - - Perliczki
 01060106 00Pozostałe zwierzęta żywe:
  0106 00 10- Króliki domowe:
  0106 00 10 1- - Hodowlane czystej krwi
  0106 00 10 9- - Pozostałe
  0106 00 20 0- Gołębie
  0106 00 90- Pozostałe:
  0106 00 90 1
- - Entomofagiczne stawonogi - pasożytnicze
   błonkoskrzydłe i drapieżne roztocza
   zwalczające szkodniki roślin
  0106 00 90 2
- - Dzikie zwierzęta objęte Konwencją o
   międzynarodowym handlu dzikimi zwierzętami
   i roślinami gatunków zagrożonych wyginięciem
  0106 00 90 3- - Zwierzęta futerkowe hodowlane czystej krwi
  0106 00 90 9- - Pozostałe
 02010201Mięso wołowe świeże lub chłodzone:
  0201 10 00 0- Tusze i półtusze
  0201 20- Inne kawałki mięsa z kośćmi:
  0201 20 20 0- - Ćwierci "kompensowane"
  0201 20 30 0
- - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub
   rozdzielone
  0201 20 50 0- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone
  0201 20 90 0- - Pozostałe
  0201 30 00 0- Bez kości
 02020202Mięso wołowe mrożone:
  0202 10 00 0- Tusze i półtusze
  0202 20- Inne kawałki mięsa z kośćmi:
  0202 20 10 0- - Ćwierci "kompensowane"
  0202 20 30 0
- - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub
   rozdzielone
  0202 20 50 0- - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone
  0202 20 90 0- - Pozostałe
  0202 30- Bez kości:
  0202 30 10 0
- - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na
   maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka
   stanowi pojedynczy blok; ćwierci
   "kompensowane" w dwóch blokach, z których
   jeden zawiera ćwierć przednią całą lub
   pokrojoną na maksymalnie 5 kawałków, a drugi
   ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez
   polędwicy
  0202 30 50 0- - Roztbef, antrykot i szponder - kawałki
  0202 30 90 0- - Pozostałe
 02030203Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:
   - Świeże lub chłodzone:
  0203 11 - - Tusze i półtusze:
  0203 11 10 0- - - Ze świń domowych
  0203 11 90 0- - - Pozostałe
  0203 12- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:
   - - - Ze świń domowych:
  0203 12 11 0- - - - Szynki i ich kawałki
  0203 12 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki
  0203 12 90 0- - - Pozostałe
  0203 19- - Pozostałe:
   - - - Ze świń domowych:
  0203 19 11 0- - - - Przodki i ich kawałki
  0203 19 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi
  0203 19 15 0- - - - Boczek i jego kawałki
   - - - - Pozostałe:
  0203 19 55 0- - - - - Bez kości
  0203 19 59 0- - - - - Pozostałe
  0203 19 90 0- - - Pozostałe
   - Mrożone:
  0203 21- - Tusze i półtusze:
  0203 21 10 0- - - Ze świń domowych
  0203 21 90 0- - - Pozostałe
  0203 22- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:
   - - - Ze świń domowych:
  0203 22 11 0- - - - Szynki i ich kawałki
  0203 22 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki
  0203 22 90 0- - - Pozostałe
  0203 29- - Pozostałe:
   - - - Ze świń domowych:
  0203 29 11 0- - - - Przodki i ich kawałki
  0203 29 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi
  0203 29 15 0- - - - Boczek i jego kawałki
   - - - - Pozostałe:
  0203 29 55 0- - - - - Bez kości
  0203 29 59 0- - - - - Pozostałe
  0203 29 90 0- - - Pozostałe
 02040204Mięso baranie i kozie - świeże, chłodzone lub mrożone:
  0204 10 00 0- Tusze i półtusze z jagniąt, świeże lub chłodzone
   - Inne mięso baranie, świeże lub chłodzone:
  0204 21 00 0- - Tusze i półtusze
  0204 22- - Inne kawałki z kośćmi:
  0204 22 10 0- - - Krótkie ćwierci przednie
  0204 22 30 0- - - Grzbiety i/lub środki
  0204 22 50 0- - - Nogi
  0204 22 90 0- - - Pozostałe
  0204 23 00 0- - Bez kości
  0204 30 00 0- Tusze i półtusze z jagniąt, mrożone
   - Inne mięso baranie mrożone:
  0204 41 00 0- - Tusze i półtusze
  0204 42- - Inne kawałki z kośćmi:
  0204 42 10 0- - - Krótkie ćwierci przednie
  0204 42 30 0- - - Grzbiety i/lub środki
  0204 42 50 0- - - Nogi
  0204 42 90 0- - - Pozostałe
  0204 43- - Bez kości:
  0204 43 10 0- - - Jagnięce
  0204 43 90 0- - - Pozostałe
  0204 50- Mięso kozie:
   - - Świeże lub chłodzone:
  0204 50 11 0- - - Tusze i półtusze
  0204 50 13 0- - - Krótkie ćwierci przednie
  0204 50 15 0- - - Grzbiety i/lub środki
  0204 50 19 0- - - Nogi
   - - - Pozostałe:
  0204 50 31 0- - - - Kawałki z kośćmi
  0204 50 39 0- - - - Kawałki bez kości
   - - Mrożone:
  0204 50 51 0- - - Tusze i półtusze
  0204 50 53 0- - - Krótkie ćwierci przednie
  0204 50 55 0- - - Grzbiety i/lub środki
  0204 50 59 0- - - Nogi
   - - - Pozostałe:
  0204 50 71 0- - - - Kawałki z kośćmi
  0204 50 79 0- - - - Kawałki bez kości
 02050205 00Mięso końskie, z osłów, mułów i osłomułów - świeże, chłodzone lub mrożone:
   - Końskie:
  0205 00 11 0- - Świeże lub chłodzone
  0205 00 19 0- - Mrożone
  0205 00 90 0- Z osłów, mułów lub osłomułów
 02060206Jadalne podroby wołowe, wieprzowe, baranie, kozie, z osłów, mułów i osłomułów - świeże, chłodzone lub mrożone:
  0206 10- Wołowe świeże lub chłodzone:
  0206 10 10 0
- - Przeznaczone do produkcji wyrobów
   farmaceutycznych
   - - Pozostałe:
  0206 10 91 0- - - Wątroby
  0206 10 95 0- - - Gruba przepona i cienka przepona
  0206 10 99 0- - - Pozostałe
   - Wołowe mrożone:
  0206 21 00 0- - Ozory
  0206 22- - Wątroby:
  0206 22 10 0
- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów
     farmaceutycznych
  0206 22 90 0- - - Pozostałe
  0206 29- - Pozostałe:
  0206 29 10 0
- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów
     farmaceutycznych
   - - - Pozostałe:
  0206 29 91 0- - - - Gruba przepona i cienka przepona
  0206 29 99 0- - - - Pozostałe
  0206 30- Wieprzowe, świeże lub chłodzone:
  0206 30 10 0
- - Przeznaczone do produkcji wyrobów
   farmaceutycznych
   - - Pozostałe:
   - - - Ze świń domowych:
  0206 30 21 0- - - - Wątroby
  0206 30 31 0- - - - Pozostałe
  0206 30 90 0- - - Pozostałe
   - Wieprzowe mrożone:
  0206 41- - Wątroby:
  0206 41 10 0
- - Przeznaczone do produkcji wyrobów
   farmaceutycznych
   - - - Pozostałe:
  0206 41 91 0- - - - Ze świń domowych
  0206 41 99 0- - - - Pozostałe
  0206 49- - Pozostałe:
  0206 49 10 0
- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów
     farmaceutycznych
   - - - Pozostałe:
  0206 49 91 0- - - - Ze świń domowych
  0206 49 99 0- - - - Pozostałe
  0206 80- Inne, świeże lub chłodzone:
  0206 80 10 0
- - Przeznaczone do produkcji wyrobów
   farmaceutycznych
   - - Pozostałe:
  0206 80 91 0- - - Z koni, osłów, mułów i osłomułów
  0206 80 99 0- - - Baranie i kozie
  0206 90- Inne, mrożone:
  0206 90 10 0
- - Przeznaczone do produkcji wyrobów
   farmaceutycznych
   - - Pozostałe:
  0206 90 91 0- - - Z koni, osłów, mułów i osłomułów
  0206 90 99 0- - - Baranie i kozie
 02070207Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:
  0207 10- Drób nie cięty na kawałki, świeży lub chłodzony:
   - - Ptactwo gatunku Gallus domesticus:
  0207 10 11 0
- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami,
     znane jako "kurczaki 83%"
  0207 10 15 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap,
     ale z szyjami, sercami, wątrobami i
     żołądkami, znane jako "kurczaki 70%"
  0207 10 19 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap,
     oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków,
     znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej
     prezentowane
   - - Indyki:
  0207 10 31 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap,
     ale z szyjami, sercami, wątrobami i
     żołądkami, znane jako "indyki 80%"
  0207 10 39 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap,
     oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków,
     znane jako "indyki 73%" lub inaczej
     prezentowane
   - - Kaczki:
  0207 10 51 0
- - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie
     wypatroszone, z głowami i łapami, znane
     jako "kaczki 85%"
  0207 10 55 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap,
     ale z szyjami, sercami, wątrobami i
     żołądkami, znane jako "kaczki 70%"
  0207 10 59 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap
     oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków,
     znane jako "kaczki 63%" lub inaczej
     prezentowane
   - - Gęsi:
  0207 10 71 0
- - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone,
     z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%"
  0207 10 79 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap,
     z sercami i żołądkami lub bez serc i
     żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub
     inaczej prezentowane
  0207 10 90 0- - Perliczki
   - Drób nie cięty na kawałki, mrożony:
  0207 21- - Ptactwo gatunku Gallus domesticus:
  0207 21 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap,
     ale z szyjami, sercami, wątrobami i
     żołądkami, znane jako "kurczaki 70%"
  0207 21 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap
     i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane
     jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane
  0207 22- - Indyki:
  0207 22 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap,
     ale z szyjami, sercami, wątrobami i
     żołądkami, znane jako "indyki 80%"
  0207 22 99 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i
     bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane
     jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane
  0207 23- - Kaczki, gęsi i perliczki:
   - - - Kaczki:
  0207 23 11 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap,
     ale z szyjami, sercami, wątrobami i
     żołądkami, znane jako "kaczki 70%"
  0207 23 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap
       oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków,
       znane jako "kaczki 63%" lub inaczej
       prezentowane
   - - - Gęsi:
  0207 23 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone
       z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%"
  0207 23 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap,
       z sercami i żołądkami lub bez serc i
       żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub
       inaczej prezentowane
  0207 23 90 0- - - Perliczki
   
- Drób w kawałkach i podroby (łącznie z
 wątrobami), świeże lub chłodzone:
  0207 31- - Odtłuszczone wątroby gęsi i kaczek:
  0207 31 10 0- - - Z gęsi
  0207 31 90 0- - - Z kaczek
  0207 39- - Pozostałe:
   - - - Z ptactwa gatunku Gallus domesticus:
   - - - - Kawałki:
  0207 39 11 0- - - - - Bez kości
   - - - - - Z kośćmi:
  0207 39 13 0- - - - - - Połówki i ćwiartki
  0207 39 15 0- - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
  0207 39 17 0
- - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie
           z szyjami, kupry i końce skrzydeł
  0207 39 21 0- - - - - - Piersi i ich kawałki
  0207 39 23 0- - - - - - Nogi i ich kawałki
  0207 39 25 0- - - - - - Pozostałe
  0207 39 27 0- - - - Podroby inne niż wątroby
   - - - Z indyków:
   - - - - Kawałki:
  0207 39 31 0- - - - - Bez kości
   - - - - - Z kośćmi:
  0207 39 33 0- - - - - - Połówki albo ćwiartki
  0207 39 35 0- - - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez
  0207 39 37 0
- - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie
           z szyjami, kupry i końce skrzydeł
  0207 39 41 0- - - - - - Piersi i ich kawałki
   - - - - -  Nogi i ich kawałki
  0207 39 43 0- - - - - - - Uda i ich kawałki
  0207 39 45 0- - - - - - - Pozostałe
  0207 39 47 0- - - - - - Pozostałe
  0207 39 51 0- - - - Podroby inne niż wątroby
   - - - Z kaczek, gęsi i perliczek:
   - - - - Kawałki:
   - - - - - Bez kości:
  0207 39 53 0- - - - - - Z gęsi
  0207 39 55 0- - - - - - Z kaczek i perliczek
   - - - - - Z kośćmi:
   - - - - - - Połówki i ćwiartki:
  0207 39 57 0- - - - - - - Z kaczek
  0207 39 61 0- - - - - - - Z gęsi
  0207 39 63 0- - - - - - - Z perliczek
  0207 39 65 0- - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
  0207 39 67 0
- - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z
           szyjami, kupry i końce skrzydeł
   - - - - - - Piersi i ich kawałki:
  0207 39 71 0- - - - - - - Z gęsi
  0207 39 73 0- - - - - - - Z kaczek i perliczek
   - - - - - - Nogi i ich kawałki:
  0207 39 75 0- - - - - - - Z gęsi
  0207 39 77 0- - - - - - - Z kaczek i perliczek
  0207 39 81 0- - - - - - Tusze gęsie i kacze
  0207 39 83 0- - - - - - Pozostałe
  0207 39 85 0- - - - Podroby inne niż wątroby
  0207 39 90 0
- - - Wątroby drobiowe inne niż odtłuszczone
     wątroby gęsie i kacze
   
- Drób w kawałkach i podroby inne niż wątroby,
 mrożone:
  0207 41- - Z ptactwa gatunku Gallus domesticus:
   - - - Kawałki:
  0207 41 10 0- - - - Bez kości
   - - - - Z kośćmi:
  0207 41 11 0- - - - - Połówki i ćwiartki
  0207 41 21 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
  0207 41 31 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z
         szyjami, kupry i końce skrzydeł
  0207 41 41 0- - - - - Piersi i ich kawałki
  0207 41 51 0- - - - - Nogi i ich kawałki
  0207 41 71 0- - - - - Pozostałe
  0207 41 90 0- - - Podroby inne niż wątroby
  0207 42- - Z indyków:
   - - - Kawałki:
  0207 42 10 0- - - - Bez kości
   - - - - Z kośćmi:
  0207 42 11 0- - - - - Połówki i ćwiartki
  0207 42 21 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
  0207 42 31 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z
         szyjami, kupry i końce skrzydeł
  0207 42 41 0- - - - - Piersi i ich kawałki
   - - - - - Nogi i ich kawałki:
  0207 42 51 0- - - - - - Uda i ich kawałki
  0207 42 59 0- - - - - - Pozostałe
  0207 42 71 0- - - - - Pozostałe
  0207 42 90 0- - - Podroby inne niż wątroby
  0207 43- - Z kaczek, gęsi i perliczek:
   - - - Kawałki:
   - - - - Bez kości:
  0207 43 11 0- - - - - Z gęsi
  0207 43 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek
   - - - - Z kośćmi:
   - - - - - Połówki i ćwiartki:
  0207 43 21 0- - - - - - Kaczek
  0207 43 23 0- - - - - - Gęsi
  0207 43 25 0- - - - - - Perliczek
  0207 43 31 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
  0207 43 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie
         z szyjami, kupry i końce skrzydeł
   - - - - - Piersi i ich kawałki:
  0207 43 51 0- - - - - - Z gęsi
  0207 43
Publikowane akty nie są źródłem prawa. Jedyne źródło prawa na terenie Rzeczypospolitej Polskiej stanowią, na podstawie ustawy z dnia 20 lipca 2000 r. "O ogłaszaniu aktów normatywnych i niektórych innych aktów prawnych" (Dz.U. 2000 r. Nr 62, poz. 718) akty prawne ogłaszane i wydawane w Dzienniku Ustaw i Monitorze Polskim. Money.pl nie ponosi odpowiedzialności za skutki działań podjętych w oparciu o udostępnione publikacje.

Dziennik Ustaw nr 154 z 1995 roku - pozostałe dokumenty: