Wydany przez: | Minister Finansów |
Tytuł aktu: | Rozporządzenie Ministra Finansów z dnia 27 grudnia 1995 r. w sprawie wykazu towarów dla celów poboru podatku od towarów i usług oraz podatku akcyzowego w imporcie. |
Status aktu prawnego: | Uchylony |
Treść aktu prawnego: | pobierz treść dokumentu |
Data wydania: | 1995-12-27 |
Data wejscia w życie: | 1996-01-01 |
Data obowiązywania: | 1996-01-01 |
Pełna treść dokumentu: Dziennik Ustaw - rok 1995, nr 154, poz. 798 |
Lp. | Po- zy- cja | Kod PCN | Wyszczególnienie |
I. | 0101 | 0101 | Konie żywe, osły, muły i osłomuły: |
- Konie: | |||
0101 11 00 0 | - - Zwierzęta hodowlane czystej krwi | ||
0101 19 | - - Pozostałe: | ||
0101 19 10 0 | - - - Rzeźne | ||
0101 19 90 0 | - - - Pozostałe | ||
0101 20 | - Osły, muły i osłomuły: | ||
0101 20 10 0 | - - Osły | ||
0101 20 90 0 | - - Muły i osłomuły | ||
0102 | 0102 | Bydło żywe: | |
0102 10 | - Zwierzęta hodowlane czystej krwi: | ||
0102 10 10 0 | - - Jałówki (bydło płci żeńskiej, które nigdy nie miało cielaka) | ||
0102 10 30 0 | - - Krowy | ||
0102 10 90 0 | - - Pozostałe | ||
0102 90 | - Pozostałe: | ||
- - Gatunki domowe: | |||
0102 90 05 0 | - - - O masie nie przekraczającej 80 kg | ||
- - - O masie powyżej 80 kg, ale nie przekraczającej 160 kg: | |||
0102 90 21 0 | - - - - Rzeźne | ||
0102 90 29 0 | - - - - Pozostałe | ||
- - - O masie powyżej 160 kg, ale nie przekraczającej 300 kg: | |||
0102 90 41 0 | - - - - Rzeźne | ||
0102 90 49 0 | - - - - Pozostałe | ||
- - - O masie powyżej 300 kg: | |||
- - - - Jałówki (bydło płci żeńskiej, które nigdy nie miało cielaka): | |||
0102 90 51 0 | - - - - - Rzeźne | ||
0102 90 59 0 | - - - - - Pozostałe | ||
- - - - Krowy: | |||
0102 90 61 0 | - - - - - Rzeźne | ||
0102 90 69 0 | - - - - - Pozostałe | ||
- - - - Pozostałe: | |||
0102 90 71 0 | - - - - - Rzeźne | ||
0102 90 79 0 | - - - - - Pozostałe | ||
0102 90 90 0 | - - Pozostałe | ||
0103 | 0103 | Trzoda chlewna żywa: | |
0103 10 00 0 | - Zwierzęta hodowlane czystej krwi | ||
- Pozostałe: | |||
0103 91 | - - O masie poniżej 50 kg: | ||
0103 91 10 0 | - - - Gatunki domowe | ||
0103 91 90 0 | - - - Pozostałe | ||
0103 92 | - - O masie 50 kg lub większej: | ||
- - - Gatunki domowe: | |||
0103 92 11 0 | - - - - Maciory mające prosiaki co najmniej raz, o masie 160 kg lub większej | ||
0103 92 19 0 | - - - - Pozostałe | ||
0103 92 90 0 | - - - Pozostałe | ||
0104 | 0104 | Owce i kozy żywe: | |
0104 10 | - Owce: | ||
0104 10 10 0 | - - Zwierzęta hodowlane czystej krwi | ||
- - Pozostałe: | |||
0104 10 30 0 | - - - Jagnięta (do jednego roku życia) | ||
0104 10 80 0 | - - - Pozostałe | ||
0104 20 | - Kozy: | ||
0104 20 10 0 | - - Zwierzęta hodowlane czystej krwi | ||
0104 20 90 0 | - - Pozostałe | ||
0105 | 0105 | Drób domowy żywy - to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki: | |
- O masie nie przekraczającej 185 g: | |||
0105 11 | - - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus: | ||
- - - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu: | |||
0105 11 11 0 | - - - - Nioski | ||
0105 11 19 0 | - - - - Pozostałe | ||
- - - Pozostałe | |||
0105 11 91 0 | - - - - Nioski | ||
0105 11 99 0 | - - - - Pozostałe | ||
0105 12 00 0 | - - Indyki | ||
0105 19 | - - Pozostałe: | ||
0105 19 10 0 | - - - Gęsi | ||
0105 19 90 0 | - - - Kaczki i perliczki | ||
- Pozostałe: | |||
0105 92 00 0 | - - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie n nie przekraczającej 2000 g | ||
0105 93 00 0 | - - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o masie n powyżej 2000 g | ||
0105 99 | - - Pozostałe: | ||
0105 99 10 0 | - - - Kaczki | ||
0105 99 20 0 | - - - Gęsi | ||
0105 99 30 0 | - - - Indyki | ||
0105 99 50 0 | - - - Perliczki | ||
0106 | 0106 00 | Pozostałe zwierzęta żywe: | |
0106 00 10 | - Króliki domowe: | ||
0106 00 10 1 | - - Hodowlane czystej krwi | ||
0106 00 10 9 | - - Pozostałe | ||
0106 00 20 0 | - Gołębie | ||
0106 00 90 | - Pozostałe: | ||
0106 00 90 1 | - - Entomofagiczne stawonogi - pasożytnicze błonkoskrzydłe i drapieżne roztocza zwalczające szkodniki roślin | ||
0106 00 90 2 | - - Dzikie zwierzęta objęte Konwencją o międzynarodowym handlu dzikimi zwierzętami i roślinami gatunków zagrożonych wyginięciem | ||
0106 00 90 3 | - - Zwierzęta futerkowe hodowlane czystej krwi | ||
0106 00 90 9 | - - Pozostałe | ||
0201 | 0201 | Mięso wołowe świeże lub chłodzone: | |
0201 10 00 0 | - Tusze i półtusze | ||
0201 20 | - Inne kawałki mięsa z kośćmi: | ||
0201 20 20 0 | - - Ćwierci "kompensowane" | ||
0201 20 30 0 | - - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone | ||
0201 20 50 0 | - - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone | ||
0201 20 90 0 | - - Pozostałe | ||
0201 30 00 0 | - Bez kości | ||
0202 | 0202 | Mięso wołowe mrożone: | |
0202 10 00 0 | - Tusze i półtusze | ||
0202 20 | - Inne kawałki mięsa z kośćmi: | ||
0202 20 10 0 | - - Ćwierci "kompensowane" | ||
0202 20 30 0 | - - Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone | ||
0202 20 50 0 | - - Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone | ||
0202 20 90 0 | - - Pozostałe | ||
0202 30 | - Bez kości: | ||
0202 30 10 0 | - - Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci "kompensowane" w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie 5 kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicy | ||
0202 30 50 0 | - - Roztbef, antrykot i szponder - kawałki | ||
0202 30 90 0 | - - Pozostałe | ||
0203 | 0203 | Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: | |
- Świeże lub chłodzone: | |||
0203 11 | - - Tusze i półtusze: | ||
0203 11 10 0 | - - - Ze świń domowych | ||
0203 11 90 0 | - - - Pozostałe | ||
0203 12 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 12 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | ||
0203 12 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | ||
0203 12 90 0 | - - - Pozostałe | ||
0203 19 | - - Pozostałe: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 19 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | ||
0203 19 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | ||
0203 19 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | ||
- - - - Pozostałe: | |||
0203 19 55 0 | - - - - - Bez kości | ||
0203 19 59 0 | - - - - - Pozostałe | ||
0203 19 90 0 | - - - Pozostałe | ||
- Mrożone: | |||
0203 21 | - - Tusze i półtusze: | ||
0203 21 10 0 | - - - Ze świń domowych | ||
0203 21 90 0 | - - - Pozostałe | ||
0203 22 | - - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 22 11 0 | - - - - Szynki i ich kawałki | ||
0203 22 19 0 | - - - - Łopatki i ich kawałki | ||
0203 22 90 0 | - - - Pozostałe | ||
0203 29 | - - Pozostałe: | ||
- - - Ze świń domowych: | |||
0203 29 11 0 | - - - - Przodki i ich kawałki | ||
0203 29 13 0 | - - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi | ||
0203 29 15 0 | - - - - Boczek i jego kawałki | ||
- - - - Pozostałe: | |||
0203 29 55 0 | - - - - - Bez kości | ||
0203 29 59 0 | - - - - - Pozostałe | ||
0203 29 90 0 | - - - Pozostałe | ||
0204 | 0204 | Mięso baranie i kozie - świeże, chłodzone lub mrożone: | |
0204 10 00 0 | - Tusze i półtusze z jagniąt, świeże lub chłodzone | ||
- Inne mięso baranie, świeże lub chłodzone: | |||
0204 21 00 0 | - - Tusze i półtusze | ||
0204 22 | - - Inne kawałki z kośćmi: | ||
0204 22 10 0 | - - - Krótkie ćwierci przednie | ||
0204 22 30 0 | - - - Grzbiety i/lub środki | ||
0204 22 50 0 | - - - Nogi | ||
0204 22 90 0 | - - - Pozostałe | ||
0204 23 00 0 | - - Bez kości | ||
0204 30 00 0 | - Tusze i półtusze z jagniąt, mrożone | ||
- Inne mięso baranie mrożone: | |||
0204 41 00 0 | - - Tusze i półtusze | ||
0204 42 | - - Inne kawałki z kośćmi: | ||
0204 42 10 0 | - - - Krótkie ćwierci przednie | ||
0204 42 30 0 | - - - Grzbiety i/lub środki | ||
0204 42 50 0 | - - - Nogi | ||
0204 42 90 0 | - - - Pozostałe | ||
0204 43 | - - Bez kości: | ||
0204 43 10 0 | - - - Jagnięce | ||
0204 43 90 0 | - - - Pozostałe | ||
0204 50 | - Mięso kozie: | ||
- - Świeże lub chłodzone: | |||
0204 50 11 0 | - - - Tusze i półtusze | ||
0204 50 13 0 | - - - Krótkie ćwierci przednie | ||
0204 50 15 0 | - - - Grzbiety i/lub środki | ||
0204 50 19 0 | - - - Nogi | ||
- - - Pozostałe: | |||
0204 50 31 0 | - - - - Kawałki z kośćmi | ||
0204 50 39 0 | - - - - Kawałki bez kości | ||
- - Mrożone: | |||
0204 50 51 0 | - - - Tusze i półtusze | ||
0204 50 53 0 | - - - Krótkie ćwierci przednie | ||
0204 50 55 0 | - - - Grzbiety i/lub środki | ||
0204 50 59 0 | - - - Nogi | ||
- - - Pozostałe: | |||
0204 50 71 0 | - - - - Kawałki z kośćmi | ||
0204 50 79 0 | - - - - Kawałki bez kości | ||
0205 | 0205 00 | Mięso końskie, z osłów, mułów i osłomułów - świeże, chłodzone lub mrożone: | |
- Końskie: | |||
0205 00 11 0 | - - Świeże lub chłodzone | ||
0205 00 19 0 | - - Mrożone | ||
0205 00 90 0 | - Z osłów, mułów lub osłomułów | ||
0206 | 0206 | Jadalne podroby wołowe, wieprzowe, baranie, kozie, z osłów, mułów i osłomułów - świeże, chłodzone lub mrożone: | |
0206 10 | - Wołowe świeże lub chłodzone: | ||
0206 10 10 0 | - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych | ||
- - Pozostałe: | |||
0206 10 91 0 | - - - Wątroby | ||
0206 10 95 0 | - - - Gruba przepona i cienka przepona | ||
0206 10 99 0 | - - - Pozostałe | ||
- Wołowe mrożone: | |||
0206 21 00 0 | - - Ozory | ||
0206 22 | - - Wątroby: | ||
0206 22 10 0 | - - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych | ||
0206 22 90 0 | - - - Pozostałe | ||
0206 29 | - - Pozostałe: | ||
0206 29 10 0 | - - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych | ||
- - - Pozostałe: | |||
0206 29 91 0 | - - - - Gruba przepona i cienka przepona | ||
0206 29 99 0 | - - - - Pozostałe | ||
0206 30 | - Wieprzowe, świeże lub chłodzone: | ||
0206 30 10 0 | - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych | ||
- - Pozostałe: | |||
- - - Ze świń domowych: | |||
0206 30 21 0 | - - - - Wątroby | ||
0206 30 31 0 | - - - - Pozostałe | ||
0206 30 90 0 | - - - Pozostałe | ||
- Wieprzowe mrożone: | |||
0206 41 | - - Wątroby: | ||
0206 41 10 0 | - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych | ||
- - - Pozostałe: | |||
0206 41 91 0 | - - - - Ze świń domowych | ||
0206 41 99 0 | - - - - Pozostałe | ||
0206 49 | - - Pozostałe: | ||
0206 49 10 0 | - - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych | ||
- - - Pozostałe: | |||
0206 49 91 0 | - - - - Ze świń domowych | ||
0206 49 99 0 | - - - - Pozostałe | ||
0206 80 | - Inne, świeże lub chłodzone: | ||
0206 80 10 0 | - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych | ||
- - Pozostałe: | |||
0206 80 91 0 | - - - Z koni, osłów, mułów i osłomułów | ||
0206 80 99 0 | - - - Baranie i kozie | ||
0206 90 | - Inne, mrożone: | ||
0206 90 10 0 | - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych | ||
- - Pozostałe: | |||
0206 90 91 0 | - - - Z koni, osłów, mułów i osłomułów | ||
0206 90 99 0 | - - - Baranie i kozie | ||
0207 | 0207 | Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: | |
0207 10 | - Drób nie cięty na kawałki, świeży lub chłodzony: | ||
- - Ptactwo gatunku Gallus domesticus: | |||
0207 10 11 0 | - - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako "kurczaki 83%" | ||
0207 10 15 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | ||
0207 10 19 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane | ||
- - Indyki: | |||
0207 10 31 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | ||
0207 10 39 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane | ||
- - Kaczki: | |||
0207 10 51 0 | - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako "kaczki 85%" | ||
0207 10 55 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | ||
0207 10 59 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane | ||
- - Gęsi: | |||
0207 10 71 0 | - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | ||
0207 10 79 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane | ||
0207 10 90 0 | - - Perliczki | ||
- Drób nie cięty na kawałki, mrożony: | |||
0207 21 | - - Ptactwo gatunku Gallus domesticus: | ||
0207 21 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%" | ||
0207 21 90 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej prezentowane | ||
0207 22 | - - Indyki: | ||
0207 22 10 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%" | ||
0207 22 99 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej prezentowane | ||
0207 23 | - - Kaczki, gęsi i perliczki: | ||
- - - Kaczki: | |||
0207 23 11 0 | - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%" | ||
0207 23 19 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej prezentowane | ||
- - - Gęsi: | |||
0207 23 51 0 | - - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako "gęsi 82%" | ||
0207 23 59 0 | - - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub inaczej prezentowane | ||
0207 23 90 0 | - - - Perliczki | ||
- Drób w kawałkach i podroby (łącznie z wątrobami), świeże lub chłodzone: | |||
0207 31 | - - Odtłuszczone wątroby gęsi i kaczek: | ||
0207 31 10 0 | - - - Z gęsi | ||
0207 31 90 0 | - - - Z kaczek | ||
0207 39 | - - Pozostałe: | ||
- - - Z ptactwa gatunku Gallus domesticus: | |||
- - - - Kawałki: | |||
0207 39 11 0 | - - - - - Bez kości | ||
- - - - - Z kośćmi: | |||
0207 39 13 0 | - - - - - - Połówki i ćwiartki | ||
0207 39 15 0 | - - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | ||
0207 39 17 0 | - - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | ||
0207 39 21 0 | - - - - - - Piersi i ich kawałki | ||
0207 39 23 0 | - - - - - - Nogi i ich kawałki | ||
0207 39 25 0 | - - - - - - Pozostałe | ||
0207 39 27 0 | - - - - Podroby inne niż wątroby | ||
- - - Z indyków: | |||
- - - - Kawałki: | |||
0207 39 31 0 | - - - - - Bez kości | ||
- - - - - Z kośćmi: | |||
0207 39 33 0 | - - - - - - Połówki albo ćwiartki | ||
0207 39 35 0 | - - - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez | ||
0207 39 37 0 | - - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | ||
0207 39 41 0 | - - - - - - Piersi i ich kawałki | ||
- - - - - Nogi i ich kawałki | |||
0207 39 43 0 | - - - - - - - Uda i ich kawałki | ||
0207 39 45 0 | - - - - - - - Pozostałe | ||
0207 39 47 0 | - - - - - - Pozostałe | ||
0207 39 51 0 | - - - - Podroby inne niż wątroby | ||
- - - Z kaczek, gęsi i perliczek: | |||
- - - - Kawałki: | |||
- - - - - Bez kości: | |||
0207 39 53 0 | - - - - - - Z gęsi | ||
0207 39 55 0 | - - - - - - Z kaczek i perliczek | ||
- - - - - Z kośćmi: | |||
- - - - - - Połówki i ćwiartki: | |||
0207 39 57 0 | - - - - - - - Z kaczek | ||
0207 39 61 0 | - - - - - - - Z gęsi | ||
0207 39 63 0 | - - - - - - - Z perliczek | ||
0207 39 65 0 | - - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | ||
0207 39 67 0 | - - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | ||
- - - - - - Piersi i ich kawałki: | |||
0207 39 71 0 | - - - - - - - Z gęsi | ||
0207 39 73 0 | - - - - - - - Z kaczek i perliczek | ||
- - - - - - Nogi i ich kawałki: | |||
0207 39 75 0 | - - - - - - - Z gęsi | ||
0207 39 77 0 | - - - - - - - Z kaczek i perliczek | ||
0207 39 81 0 | - - - - - - Tusze gęsie i kacze | ||
0207 39 83 0 | - - - - - - Pozostałe | ||
0207 39 85 0 | - - - - Podroby inne niż wątroby | ||
0207 39 90 0 | - - - Wątroby drobiowe inne niż odtłuszczone wątroby gęsie i kacze | ||
- Drób w kawałkach i podroby inne niż wątroby, mrożone: | |||
0207 41 | - - Z ptactwa gatunku Gallus domesticus: | ||
- - - Kawałki: | |||
0207 41 10 0 | - - - - Bez kości | ||
- - - - Z kośćmi: | |||
0207 41 11 0 | - - - - - Połówki i ćwiartki | ||
0207 41 21 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | ||
0207 41 31 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | ||
0207 41 41 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | ||
0207 41 51 0 | - - - - - Nogi i ich kawałki | ||
0207 41 71 0 | - - - - - Pozostałe | ||
0207 41 90 0 | - - - Podroby inne niż wątroby | ||
0207 42 | - - Z indyków: | ||
- - - Kawałki: | |||
0207 42 10 0 | - - - - Bez kości | ||
- - - - Z kośćmi: | |||
0207 42 11 0 | - - - - - Połówki i ćwiartki | ||
0207 42 21 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | ||
0207 42 31 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | ||
0207 42 41 0 | - - - - - Piersi i ich kawałki | ||
- - - - - Nogi i ich kawałki: | |||
0207 42 51 0 | - - - - - - Uda i ich kawałki | ||
0207 42 59 0 | - - - - - - Pozostałe | ||
0207 42 71 0 | - - - - - Pozostałe | ||
0207 42 90 0 | - - - Podroby inne niż wątroby | ||
0207 43 | - - Z kaczek, gęsi i perliczek: | ||
- - - Kawałki: | |||
- - - - Bez kości: | |||
0207 43 11 0 | - - - - - Z gęsi | ||
0207 43 15 0 | - - - - - Z kaczek i perliczek | ||
- - - - Z kośćmi: | |||
- - - - - Połówki i ćwiartki: | |||
0207 43 21 0 | - - - - - - Kaczek | ||
0207 43 23 0 | - - - - - - Gęsi | ||
0207 43 25 0 | - - - - - - Perliczek | ||
0207 43 31 0 | - - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez | ||
0207 43 41 0 | - - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł | ||
- - - - - Piersi i ich kawałki: | |||
0207 43 51 0 | - - - - - - Z gęsi | ||
0207 43
Publikowane akty nie są źródłem prawa. Jedyne źródło prawa na terenie Rzeczypospolitej Polskiej stanowią, na podstawie ustawy
z dnia 20 lipca 2000 r. "O ogłaszaniu aktów normatywnych i niektórych innych aktów prawnych" (Dz.U. 2000 r. Nr 62, poz. 718)
akty prawne ogłaszane i wydawane w Dzienniku Ustaw i Monitorze Polskim. Money.pl nie ponosi odpowiedzialności za skutki działań
podjętych w oparciu o udostępnione publikacje.
Dziennik Ustaw nr 154 z 1995 roku - pozostałe dokumenty:
Polecamy produkty dla firmPRZYDATNE LINKI |