29 | mięso, mięso świeże i mrożone w tuszach dzielonych na części, mięso cielęce, wieprzowe, drobiowe i królicze, mięso z dziczyzny, podroby mięsne, podroby wieprzowo-wołowe, flaki, nerki, ozory, płuca, serca i wątroba wieprzowa, przetwory z podrobów mięsnych i z krwi, kaszanka, wyroby drobiowe i z królika, ekstrakty mięsne, wyroby garmażeryjne, mrożone wyroby garmażeryjne, konserwy, pasztety z wątróbki, galaretki i sosy mięsne, pulpy mięsne, wyroby wędliniarskie na bazie mięsa cielęcego, drobiowego, wieprzowego i wołowego: bekony, boczki, kiełbasy, parówki, pieczenie, salcesony, szynki, wędzonki, wyroby okazjonalne: zestawy mięsne na grilla, zestawy wędlin układanych, pasztety z wątróbek zwierzęcych w tym również z przeważającym użyciem składników pochodzenia roślinnego, pasty, nadzienia i przekąski mięsne, tłuszcze jadalne: mielonka tłuszczowa, słonina, smalec | | | |
30 | pasztety, paszteciki, pierogi i pierożki nadziewane mięsem drobiowym, wieprzowym i wołowym, sushi, środki wiążące do wytworów garmażeryjnych i wędliniarskich, preparaty do zmiękczania mięsa, sosy do mięsa | | | |
40 | ubój zwierząt, przetwórstwo mięsne, przetwarzanie i przerabianie surowców mięsnych, usługi w zakresie konserwowania żywności, wędzenie żywności, obróbka odpadów, osadów pościekowych i zanieczyszczonych materiałów, utylizacja i unieszkodliwianie odpadów przemysłowych i wyrobów wybrakowanych, recykling odpadków i odpadów | | | |