Klasyfikacja nicejska |
Klasa | Wykaz | Data pierwszeństwa | Numer pierwszeństwa | Kraj pierwszeństwa |
29 | ekstrakty mięsne, jadalne oleje i tłuszcze, owoce i warzywa konserwowane, suszone, gotowane, galaretki, konfitury, konserwy, pikle, buliony, owoce smażone, rosoły, soki warzywne, sosy mięsne, zupy, marmolady, produkty mleczne, żywność solona, pasztety | | | |
30 | sosy, dressingi, przyprawy, majonezy, musztardy, kremy, słodycze, lody, melasy, zalewy, zaprawy, esencje, koncentraty, panierki, ketchup, wermiszel | | | |
35 | usługi w zakresie zgrupowania na rzecz osób trzecich, różnorodnych towarów branży spożywczej, pozwalające nabywcy wygodnie oglądać i kupować w sklepie, hurtowni lub supermarkecie, usługi reklamowe na rzecz osób trzecich, usługi w zakresie kojarzenia kontrahentów handlowych | | | |