Klasyfikacja nicejska |
Klasa | Wykaz | Data pierwszeństwa | Numer pierwszeństwa | Kraj pierwszeństwa |
29 | bekon, buliony, drób nieżywy, dziczyzna nieżywa, filety rybne, flaki, galaretki jadalne, galarety mięsne, homary nieżywe, jaja, kiełbasy, kompoty, krokiety, krewetki nieżywe, langusty nieżywe, raki nieżywe, małże nieżywe, łosoś, masło, mięso, mrożone owoce, owoce kandyzowane, pasztet z wątróbki, ryby nieżywe, sałatki warzywne, sałatki owocowe, sery, smalec, warzywa gotowane, wędliny, zupy | | | |
30 | bułki, chleb, ciasta, kanapki, herbata, kawa, lody, mrożona herbata, makarony, pasztety, pierogi, pizze, potrawy na bazie mąki, spaghetti, sushi, tortille, słodycze, wyroby cukiernicze | | | |
41 | organizowanie i obsługa konferencji, seminariów, zjazdów, sympozjów, organizowanie i obsługa konkursów edukacyjnych lub rozrywkowych, organizowanie balów, organizowanie przyjęć, festynów, organizowanie wystaw z dziedziny kultury lub edukacji, organizowanie zawodów sportowych | | | |
43 | bary szybkiej obsługi, hotele, kafeterie, kawiarnie, restauracje, obsługa gastronomiczna z własnym zapleczem, produktami i transportem, wynajmowanie sal na posiedzenia, mityngi, narady, wypożyczanie krzeseł, stołów, bielizny stołowej i szklanych naczyń | | | |