Klasyfikacja nicejska |
Klasa | Wykaz | Data pierwszeństwa | Numer pierwszeństwa | Kraj pierwszeństwa |
16 | wydawnictwa książkowe, gazetowe | | | |
29 | produkty mleczne, masło, sery białe, żółte podpuszczkowe, pleśniowe, wędzone i topione, sery sojowe, mięso wołowe, wieprzowe, cielęce, baranie i drobiowe oraz wyroby wędliniarskie z mięsa, wyroby mięsne paczkowane i porcjowane, wyroby garmażeryjne, podroby wołowe, wieprzowe, cielęce, baranie, ryby i przetwory z ryb, konserwy mięsne, rybne, warzywne i owocowe, tłuszcze spożywcze, sałatki owocowe, warzywne i mięsno-warzywne, warzywa i owoce konserwowane, sosy serowe i mięsne, sosy do sałat i sałatek, koncentraty pomidorowe, zioła konserwowane | | | |
30 | pasztety mięsne, mąka i preparaty zbożowe i sojowe, ciasto w proszku, chleb w proszku, gotowe blaty do wypieku pizzy i ciast, pieczywo, przyprawy, drożdże, ocet, musztarda, majonezy, ketchupy, sosy: dekoracyjne, przyprawowe, sojowe, owocowe, warzywne i grzybowe do makaronów, pizzy i wypieków cukierniczych | | | |
35 | usługi w zakresie marketingu i pośrednictwa w sprzedaży produktów i usług świadczone na rzecz osób trzecich, organizacja targów i wystaw handlowych i reklamowych | | | |
41 | usługi w zakresie prowadzenia klubu edukacyjnego w zakresie zdrowego żywienia, nauczanie korespondencyjne w zakresie zdrowego żywienia, organizowanie konkursów, organizacja targów i wystaw edukacyjnych, usługi klubu edukacyjnego | | | |
43 | usługi gastronomiczne | | | |