Klasyfikacja nicejska |
Klasa | Wykaz | Data pierwszeństwa | Numer pierwszeństwa | Kraj pierwszeństwa |
29 | ryby świeże, gotowane, smażone, opiekane, wędzone, marynowane, solone, mrożone, przetwory z ryb świeżych, gotowanych, smażonych, opiekanych, wędzonych, marynowanych, solonych, mrożonych | | | |
35 | promocja i reklama ryb i przetworów z ryb świeżych, gotowanych, smażonych, opiekanych, wędzonych, marynowanych, solonych, mrożonych, zgrupowanie na rzecz osób trzecich różnych asortymentów ryb świeżych, gotowanych, smażonych, opiekanych, wędzonych, marynowanych, solonych, mrożonych, przetworów z ryb świeżych, gotowanych, smażonych, opiekanych, wędzonych, marynowanych, solonych, mrożonych, pozwalające nabywcy wygodnie je oglądać i kupować w opakowaniach jednostkowych lub w opakowaniach zbiorowych w sklepie rybnym, spożywczym wielobranżowym lub supermarkecie, w sklepie fabrycznym lub w ofercie bezpośredniej, handel obwoźny rybami świeżymi, gotowanymi, smażonymi, opiekanymi, wędzonymi, marynowanymi, solonymi, mrożonymi | | | |
39 | usługi konfekcjonowania ryb świeżych, gotowanych, smażonych, opiekanych, wędzonych, marynowanych, solonych, mrożonych, usługi składowania i transportu chłodniczego ryb świeżych, gotowanych, smażonych, opiekanych, wędzonych, marynowanych, solonych, mrożonych | | | |
40 | usługi na rzecz osób trzecich w zakresie mrożenia, gotowania, smażenia, solenia, wędzenia powierzonych ryb oraz przerobu ryb na produkty lub półprodukty finalne | | | |
43 | usługi żywieniowe w lokalach gastronomicznych, klubach i miejscach zbiorowego zgromadzenia się ludzi w oparciu o dostawy różnych asortymentów ryb świeżych, gotowanych, smażonych, opiekanych, wędzonych, marynowanych, solonych, mrożonych, przetworów z ryb świeżych, gotowanych, smażonych, opiekanych, wędzonych, marynowanych, solonych, mrożonych do punktów i lokali gastronomicznych, usługi kateringu różnych asortymentów ryb wędzonych i przetworów z ryb wędzonych | | | |