29 | mięso, mięso świeże i mrożone w tuszach dzielonych na części, mięso cielęce, wieprzowe, drobiowe i królicze, mięso z dziczyzny; podroby mięsne, podroby wieprzowo - wołowe, flaki, nerki, ozory, płuca, serca i wątroba wieprzowa; przetwory z podrobów mięsnych i z krwi, kaszanka; wyroby drobiowe i z królika, ekstrakty mięsne; wyroby garmażeryjne, mrożone wyroby garmażeryjne, konserwy, galaretki i sosy mięsne, pulpy mięsne; wyroby wędliniarskie na bazie mięsa cielęcego, drobiowego, wieprzowego i wołowego: bekony, boczki, kiełbasy, parówki, pieczenie, salcesony, szynki, wędzonki; wyroby okazjonalne: zestawy mięsne na grilla, zestawy wędlin układanych; pasztety z wątróbek zwierzęcych w tym również z przeważającym użyciem składników pochodzenia roślinnego; pasty, nadzienia i przekąski mięsne; tłuszcze jadalne: oleje jadalne, słonina, smalec | | | |
35 | usługi agencji importowo-eksportowej, usługi pośrednictwa handlowego na rzecz firm krajowych i zagranicznych; zgrupowanie na rzecz osób trzecich różnych towarów pozwalające nabywcy wygodnie je oglądać i kupować hurtowniach, sklepach, straganach i targowiskach i na stronie internetowej wyspecjalizowanej w branży mięsnej, wyrobów mięsnych, wędlin, artykułów spożywczych, napojów i wyrobów tytoniowych; usługi marketingowe; usługi reklamowe i promocyjne, dystrybucja materiałów reklamowych, próbek i wzorów wyrobów; organizacja pokazów, targów i wystaw w celach handlowych lub reklamowych; doradztwo i pomoc w zakresie organizowania i prowadzenia działalności gospodarczej | | | |