Klasyfikacja nicejska |
Klasa | Wykaz | Data pierwszeństwa | Numer pierwszeństwa | Kraj pierwszeństwa |
29 | wyroby i przetwory mięsne, rybne, drobiowe i z dziczyzny, przetwórstwo owoców i warzyw, sałatki warzywne, sałatki owocowe, przekąski i przystawki warzywne, owocowe, mięsne, galaretki, desery owocowe i mleczno - owocowe | | | |
30 | artykuły spożywcze pochodzenia roślinnego, pieczywo, kanapki (sandwicze lub suby), hot-dogi, frytki, gofry, makarony i pizze, ciasta, wyroby cukiernicze, lody i desery lodowe | | | |
41 | usługi cateringowe, dostawy kanapek, sałatek, przekąsek do firm, biur, na spotkania, targi, szkolenia zarówno w formie produktów gotowych, opakowanych oraz w formie bufetu, cykliczne (np. codzienne) dostarczanie śniadań dla pracowników firm, kompleksowa obsługa przyjęć | | | |
43 | usługi gastronomiczne, prowadzenie lokali gastronomicznych, a także stałych i/lub ruchomych punktów sprzedaży z kanapkami, przekąskami, sałatkami oraz z żywnością typu ,,fast food", prowadzenie picerni i innych lokali z potrawami regionalnymi i narodowymi, przygotowywanie dań na wynos oraz ich dostawa do zamawiającego | | | |