Klasyfikacja nicejska |
Klasa | Wykaz | Data pierwszeństwa | Numer pierwszeństwa | Kraj pierwszeństwa |
29 | mięso, wędliny, kiełbasy, tłuszcze zwierzęce, szynka, bekon, słonina, buliony, flaki, kaszanka, kości, dziczyzna, pasztety, ryby, smalec, zupy, żelatyna | | | |
35 | prowadzenie sklepu lub hurtowni w branży wędliniarskiej, usługi w zakresie reklamy, promocji, marketingu, informacji gospodarczej, publikowania materiałów targowych i reklamowych, organizowanie i prowadzenie targów, wystaw, kiermaszów w celach handlowych, doradztwo specjalistyczne i fachowe w zakresie prowadzonej działalności, produkcji, handlu i usług | | | |
39 | pakowanie produktów, przechowywanie żywności | | | |
40 | usługi rzeźnicze, konserwowanie żywności | | | |
41 | organizacja, obsługa i prowadzenie sympozjów, zjazdów, konferencji, spotkań specjalistycznych, kursów, szkoleń, prelekcji | | | |
42 | kontrola jakości | | | |
43 | usługi gastronomiczne, bary szybkiej obsługi | | | |