Klasyfikacja nicejska |
Klasa | Wykaz | Data pierwszeństwa | Numer pierwszeństwa | Kraj pierwszeństwa |
05 | cukier mlekowy, mleko słodowe, mleko w proszku | | | |
29 | mleko, mleczne produkty, sery, tłuszcze jadalne, masło, margaryna, mix tłuszczowy, kazeina do celów spożywczych | | | |
30 | napoje mleczne, lody spożywcze | | | |
35 | promocja sprzedaży, organizowanie importu i eksportu towarów i usług na rzecz osób trzecich, reklama i działalność informacyjna, reklama radiowa i telewizyjna, reklama za pośrednictwem sieci komputerowej, ogłoszenia prasowe, publikowanie i rozpowszechnianie tekstów reklamowych, rozpowszechnianie materiałów reklamowych, pokazy towarów, organizowanie wystaw i targów w celach handlowych i reklamowych, marketing, badanie rynku, ranking, prognozy ekonomiczne, doradztwo w zakresie organizowania, kierowania, zarządzania i prowadzenia działalności gospodarczej, pomoc w zarządzaniu przedsiębiorstwami handlowymi lub przemysłowymi, wycena działalności gospodarczej, w tym handlowej, ekspertyzy dla firm, analizy kosztów, specjalistyczne doradztwo handlowe dla firm | | | |
36 | doradztwo, usługi i zarządzanie w sprawach inwestycyjnych, finansowych, ubezpieczeniowych, podatkowych; ekspertyzy dla celów fiskalnych, obsługa finansowo- księgowa; pośrednictwo, dzierżawa, najem, wycena i zarządzanie nieruchomościami | | | |
41 | edukacja, kursy korespondencyjne dotyczące zwłaszcza tematyki mleczarskiej, w tym technologii przetwórstwa mleka, produkcji wyrobów mlecznych i procedur jakościowych, montaż programów radiowych i telewizyjnych dotyczących zwłaszcza tematyki mleczarskiej, w tym technologii przetwórstwa mleka, produkcji wyrobów mlecznych i procedur jakościowych, organizowanie i prowadzenia konferencji, kongresów, seminariów, sympozjów, zjazdów i kursów edukacyjnych, organizowanie wystaw w celach kulturalnych i edukacyjnych, publikowanie książek, publikowanie tekstów innych niż teksty reklamowe, dotyczących zwłaszcza tematyki mleczarskiej, w tym technologii przetwórstwa mleka i produkcji wyrobów mlecznych, procedur jakościowych, doradztwo zawodowe | | | |
42 | analiza projektów technicznych, badania i udoskonalania nowych produktów na rzecz osób trzecich, ekspertyzy, doradztwo i badania techniczne, analizy chemiczne, badania biologiczne, doradztwo w zakresie ochrony środowiska, konsulting w zakresie komputerów i programów komputerowych dotyczących zwłaszcza tematyki mleczarskiej, procedur jakościowych, opracowywanie instrukcji dotyczących zwłaszcza tematyki mleczarskiej, w tym technologii przetwórstwa mleka i produkcji wyrobów mlecznych, procedur jakościowych, projektowanie techniczne, usługi projektowania graficznego w tym opakowań | | | |