29 | wędliny, w tym w szczególności: kiełbasy, kiełbasa lisiecka, kiełbasa krwista, kiełbasa z czosnkiem i gorczycą, kiełbasa z szynki i polędwiczek wieprzowych, kiełbasa żywiecka, kiełbasa szynkowa, kiełbasa staropolska, kabanosy plecione w warkocz, kabanosy proste, szynka, szynka surowa wędzona, szynka staropolska (szynka parzona, jasno wędzona), szynka zbójnicka (szynka w ciemnej marynacie parzona, wędzona), szynka książęca (mała szynka parzona, wędzona z liściem laurowym), szynka z noga, szynka wołowa, szynka dojrzewająca, polędwica, polędwica sopocka, polędwica łososiowa, polędwiczki dojrzewające, sękacz świętokrzyski (polędwica zawijana w boczek), baleron, baleron tradycyjny wędzony, baleron dojrzewający, salceson ozorkowy biały, kaszanka (kasza gryczana nie palona), schab pieczony, szynka pieczona, karczek pieczony, boczek pieczony, boczek dojrzewający, bekon, parówki cielęce, pasztet; podroby, wyroby podrobowe, mięso, przetwory mięsne, konserwy, wyroby garmażeryjne | | | |
35 | sprzedaż zdrowej żywności - produktów regionalnych, w szczególności tradycyjnych polskich wędlin bez konserwantów w hurtowniach i sklepach, reklama wędlin, sprzedaż wędlin na jarmarkach produktów regionalnych; dystrybucja wędlin, dystrybucja materiałów reklamowych [próbek, druków, prospektów, broszur] nt. wędlin | | | |