Klasyfikacja nicejska |
Klasa | Wykaz | Data pierwszeństwa | Numer pierwszeństwa | Kraj pierwszeństwa |
29 | mięso, ryby, drób, dziczyzna, ekstrakty mięsne, konserwowane, suszone i gotowane owoce i warzywa, galaretki, dżemy, kompoty, jaja, mleko, produkty mleczne, oleje i tłuszcze jadalne | | | |
30 | kawa, herbata, kakao, cukier, ryż, tapioka, sago, namiastki kawy, mąka i produkty zbożowe, chleb, wyroby cukiernicze i słodycze, lody, miód, melasa (syropy), drożdże, proszek do pieczenia, sól, musztarda, ocet, sosy (przyprawy), przyprawy, lód | | | |
31 | rośliny zbożowe (ziarno) i produkty rolne, ogrodnicze, leśne, nie ujęte w innych klasach, zwierzęta żywe, świeże owoce i warzywa, nasiona, rośliny i kwiaty, karma dla zwierząt, słód | | | |
35 | usługi reklamowe dla osób trzecich, zarządzanie i administrowanie biznesem w zakresie restauracji i barów szybkiej obsługi | | | |
39 | usługi w zakresie pakowania i składowania towarów | | | |
41 | usługi w zakresie szkoleń gastronomicznych | | | |
43 | usługi w zakresie dostarczania potraw i napojów, usługi w zakresie tymczasowego zakwaterowania, usługi gastronomiczne, cateringowe oraz prowadzenie restauracji, barów i kawiarni | | | |