29 | mleko, mleko w proszku, mleko żelowane, mleko aromatyzowane i bita śmietana; produkty mleczne, zawarte w tej klasie, desery mleczne, jogurty, jogurty pitne, musy, kremy, kremy deserowe, świeża śmietana, masło, pasty serowe, sery, sery dojrzałe, sery dojrzałe z pleśnią, niedojrzałe świeże sery i sery solankowe, twarożek, świeże sery sprzedawane w postaci płynnej lub pasty; napoje zwykłe lub aromatyzowane na bazie mleka lub produktów mlecznych, napoje mleczne głównie zrobione z mleka, napoje mleczne zawierające owoce; fermentowane produkty mleczne naturalne lub aromatyzowane | | | |
30 | kawa, herbata, kakao, czekolada, napoje na bazie kawy, napoje na bazie kakao, napoje na bazie czekolady, cukier, ryż, ryż preparowany, tapioka i mąka, tarty i ciasta (słodkie lub słone), pizza; makarony naturalne lub smakowe i/lub nadziewane, preparaty zbożowe, płatki śniadaniowe; gotowe dania składające się głównie z makaronów; dania składające się głównie z ciasta na tartę; chleb, sucharki, herbatniki słodkie lub pikantne, wafle, gofry, ciasta, ciastka, wszystkie te produkty naturalne i/lub z polewą i/lub nadziewane i/lub aromatyzowane; słodkie lub słone przekąski zawierające chleb, ciastko lub kruche ciasto, wyroby cukiernicze; lody jadalne, lody jadalne głównie zawierające jogurt, lody, sorbety w postaci lodów jadalnych, mrożone jogurty w postaci lodów jadalnych, aromatyzowana woda mrożona; miód, sól, musztarda, ocet, sosy przyprawowe, słodkie sosy, sosy do makaronów, przyprawy | | | |
32 | wody niegazowane lub gazowane (mineralne lub niemineralne), soki owocowe lub warzywne, napoje owocowe lub warzywne, lemoniada, woda sodowa, napoje sorbetowe, preparaty do sporządzania napojów, syropy do napojów, bezalkoholowe ekstrakty owocowe lub warzywne, bezalkoholowe napoje zawierające mleczne środki fermentujące | | | |