Wykaz towarów | mięso, ryby, szynka, drób, dziczyzna, wędlina, konserwowane, suszone i gotowane owoce i warzywa, duszone owoce, dżemy, puree owocowe, galaretki, zupy, konserwy częściowo lub w całości mięsne, rybne, szynkowe, drobiowe, z dziczyzny i wędliniarskie, dania gotowe konserwowane, suszone, gotowane, mrożone lub konserwowe, częściowo lub w całości mięsne, rybne, szynkowe, drobiowe, z dziczyzny, słone lub słodkie przekąski zrobione z ziemniaków aromatyzowanych lub naturalnych, chipsów ziemniaczanych, gotowane mięso wieprzowe w formie przekąsek, mleko, mleko w proszku, aromatyzowane mleko żelowane i bita śmietana, produkty mleczne, desery mleczne, jogurty, jogurty pitne, musy, śmietana, desery śmietankowe, świeża śmietana, masło, pasty serowe, sery, sery dojrzałe, sery dojrzałe z pleśnią, świeże sery, sery solankowe, twarożek, napoje głównie z mleka lub nabiału, produkty z mleka mrożonego, produkty z mleka sfermentowanego, oleje jadalne, olej z oliwy, tłuszcze jadalne; kawa, herbata, kakao, czekolada, napoje na bazie kawy, kakao i czekolady, cukier, ryż, tapioka, mąki, paszteciki (słodkie lub słone), pizze, ciastka (słodkie lub słone), pasta (zwykła lub aromatyzowana i/lub nadziewana), produkty zbożowe, płatki śniadaniowe, posiłki gotowe całkowicie i/lub częściowo zrobione z pasty, dania gotowe częściowo lub całkowicie zrobione z wyrobów piekarniczych, chleb, sucharki, herbatniki (słodkie lub słone), wafle, wafle naleśnikowe, ciastka, paszteciki, wszystkie te produkty zwykłe i/lub z polewą i/lub nadziewane i/lub aromatyzowane, słone lub słodkie przekąski z herbatników, wyrobów piekarniczych, ciasta, rzadkiego ciasta, wyroby cukiernicze, lody, kremy mrożone, miód, sól, musztarda, ocet, sosy (przyprawy), słodkie sosy, sosy do pasty, przyprawy; piwo (alkoholowe lub bezalkoholowe), niegazowane i gazowane wody (mineralne i nie mineralizowane), soki owocowe lub warzywne napoje na bazie owoców i warzyw, lemoniada, toniki, piwo imbirowe, korbety, preparaty do produkcji napojów, syropów do napojów, bezalkoholowe ekstrakty owocowe lub warzywne, napoje bezalkoholowe częściowo zawierające produkty nabiałowe, napoje bezalkoholowe częściowo zawierające mleczne środki fermentujące; | | | |