Klasyfikacja nicejska |
Klasa | Wykaz | Data pierwszeństwa | Numer pierwszeństwa | Kraj pierwszeństwa |
29 | mięso, ryby, drób, dziczyzna, konserwowane, suszone i gotowane owoce i warzywa, galaretki, dżemy, kompoty, jaja, mleko, produkty mleczne, oleje i tłuszcze jadalne | | | |
30 | kawa, herbata, kakao, cukier, ryż, mąka i produkty zbożowe, chleb, wyroby cukiernicze, słodycze, lody, miód, syropy, drożdże, proszek do pieczenia, sól, musztarda, ocet, sosy, przyprawy | | | |
31 | świeże owoce i warzywa | | | |
32 | piwo, wody mineralne i gazowane oraz inne napoje bezalkoholowe, napoje owocowe, soki owocowe, syropy i inne produkty do produkcji napojów | | | |
33 | napoje alkoholowe | | | |
39 | usługi transportowe, pakowania i składowania wyżej wymienionych towarów | | | |